VDH Kringgroep Raalte

Laatste nieuws

Vechtbokaal 15 september 2018 in Ommen
Wij als kringgroep hebben dit jaar de vechtbokaal gewonnen als beste kringgroep.
Jos met Tess was beste afd B en beste totaal individueel.
Sven heeft bij het manwerk het korte werk gedaan.
   
   
   
   
   
 
15 januari 2018 landelijke pakwerkdagen Nijmegen
Sven Groot Koerkamp is op 15 januari 201 opgegaan voor kringgroeppakwerker en is geslaagd met een dikke uitmuntend !!
 
Vechtbokaal 16 september 2017
De Vechtbokaal 2017 zit er weer op. Voor Kringgroep Raalte een superprestatie.
Jos Timmer met Tess 1ste plaats VZH 58 punten.
Jesse Emond met Gabber 1ste plaats gecertificeerden IPOI: B 98 - C 95 - Totaal 193 punten.
Jesse was beste B en beste C!
 
 
 
UV examen 11 juni 2016
 
3e plaats voor Raalte op Nederlandse Kringgroep Kampioenschappen 26 en 27 maart 2016 in Schijndel
 
1e pré Assen 5 en 6 maart 2016 - Henk 1e plaats, Jos 2e plaats en Wesley 6e plaats.
 
Interland Nederland-België 15 november 2015
Uit de Roosendaalse Bode van 16 november 2015:
 
 
25 oktober 2015 herfstwandeling
 
23 t/m 27 september 2015 WUSV in Lahti (Finland)
Wesley Pronk had zich als zesde geplaatst voor de WUSV kampioenschappen maar als nummer zes mag je helaas alleen maar mee als reserve. Jammer dat je dan niet mee mag doen. Wel is het mooi om alles van dichtbij mee te maken. Samen trainen met het team en intrainen in het grote stadion.
Woensdag 17 september vertrok Wesley (Jos Timmer ging met hem mee) naar Finland. Met de auto doe je er dan twee dagen over incl. twee keer op de veerboot. Er waren al meer Nederlanders in het hotel in Vaaksy aangekomen en vanaf vrijdag werd er door iedereen fanatiek getraind.
Maandag 21 september was de officiële presentatie van de landenteams in het stadion en woensdag 23 september begon de wedstrijd met de Nederlandse deelnemers: Falco Schoenmaker, Pieter Keizer, Erik van de Haas, André Wagenvoort en Annet Joosten. Beste Nederlander is Falco Schoenmaker geworden met 270 punten.
 
Meer foto's zijn te zien op de fotopagina
 
22 en 23 augustus 2015 Nederlandse Individuele Africhtingskampioenschappen in Apeldoorn
Dit weekend met bijna alle leden naar de Nederlands Individueel Africhtingskampioenschap geweest om Wesley Pronk en Jos Timmer aan te moedigen.
Wesley en Jos hebben zich allebei heel goed laten zien. Zo goed dat Wesley mee mag als reserve naar de WUSV in Finland eind september.
Daarnaast zijn Wesley en Jos beiden gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen in de Interland Nederland – België
Filmpjes van appel en pakwerk zijn op you-tube te bekijken. Klik op de links hieronder:
Wesley Pronk met Shari van Sallandbloed Appel
Wesley Pronk met Shari van Sallandbloed Pakwerk
Jos Timmer met Xando van de Moezenbulte Appel
Jos Timmer met Xando van de Moezenbulte Pakwerk
 
20 en 21 juni 2015 Pré selectiewedstrijd Assen
Van VDH Raalte deden twee geleiders, Wesley Pronk en Henk v.d. Sluis, mee en pakwerker Clenny Kogelman. Hij mocht als all-round pakwerker het korte werk doen.
Helaas heeft Henk op zondag moeten besluiten zich terug te trekken. Henk had op zaterdag te veel van zijn knie heeft gevraagd en had te veel pijn had om door te gaan. Henk wordt binnenkort geopereerd en krijgt dan een nieuwe knie. Henk, we hopen dat je er snel weer bent om te trainen.
Op zaterdag werd er gespeurd. Er waren mooie velden en grote sporen.
Wesley moest als vierde speuren. Als er dan al twee gezakt zijn en jij behaalt dan een mooie ZG met 93 punten kun je heel blij zijn. Heel goed gedaan. Henk behaalde 88 punten. Hij had op iets meer gehoopt maar helaas.
Wesley had geen geluk met het weer. Toen hij appel moest lopen regende het behoorlijk. Hierdoor gingen er wat dingen mis: niet blijven liggen en schudden bij de zit. Dat is niet te trainen. Dat overkomt je.
Het pakwerk van Wesley en Shari was gewoon goed: 91 punten. Totaal 264 punten en een 5e plaats is heel goed.
Clenny heeft heel goed pakwerk gedaan. Bij deze wedstrijd moet je toch iets anders werken dan je gewend bent en dat is niet gemakkelijk.
Ons kringgroep heeft zich heel goed laten zien !
 
Foto's zijn te vinden op de fotopagina
 
9 mei 2015 Jesse Emond geslaagd voor VZH met 57 punten
Jesse Emond heeft zijn allereerste examen gedaan met Noa.
Dat dit best spannend is zag je wel aan Jesse's gezicht.. Zonder Wesley, zijn trainer en steunpunt, maar wel met alle vast sporters uit Raate, moest het maar gebeuren.
Jesse heeft het heel goed gedaan. Zoals Wesley zou zeggen: "gas d'r op en lopen". En dat deed Jesse. Een paar hele kleine foutjes brachten hem uiteindelijk op 57 punten.
 
Henk van der Sluis winnaar PAK 2015 - Wesley Pronk wordt derde
 
Officiële presentatie van de nieuwe jassen - SPONSORS BEDANKT
Tijdens de jaarvergadering van 9 februari 2015 zijn de nieuwe jassen gepresenteerd van:
  • Vleesbedrijf P. van Essen
  • Stucadoorsbedrijf Kogelman
  • Kennel Huize Rowi
 
Zondag 18 januari 2015: Clenny Kogelman blijft allround pakwerker
Het is Clenny Kogelman gelukt om zijn allround licentie te behouden. Clenny van harte gefeliciteerd!
20 juni 2015 mag Clenny pakwerk doen op de 2e pre wedstrijd in Assen.

p.s Clenny blijft nog weer een jaartje opa onder de all-rounders.
 
Jos Timmer behaalt 2e plaats op ABC wedstrijd IJsselmuiden - Wesley Pronk wordt 11e en behaalt IPO III
 
Herfstwandeling 2-11-2014
 
PAK 2014: Henk van der Sluis winnaar - Paul van Essen behaalt 5e plaats
Kringgroep Raalte was goed vertegenwoordigd op de provinciale africhtingskampioenschappen bij Kringgroep De Reggestreek. Paul van Essen met Derrik deed mee en ook ons trainingsmaatje Henk van der Sluis met Windsor. Clen Kogelman stond in het pak voor de IPO III honden op het lange werk. en Jos Timmer was spoorlegger. Ook was Raalte nog eens duidelijk zichtbaar aanwezig in de mooie nieuwe jassen van sponsors Vleesbedrijf van Essen, Stukadoorsbedrijf Kogelman en Kennel Huize Rowi.
Bij het speuren was het hoge gras de grootste moeilijkheid. De honden gingen hoog zoeken en een aantal werden slordig. Dat overkwam Paul ook bij een hoek maar er bleef gelukkig een mooie ZG over. Bij Henk ging het wat beter, hij hield 95 punten over.
In afdeling B lieten Paul en Henk bijzonder goed werk zien, strak gesloten en opgewekt werkende honden. Paul liet zelf een paar kleine puntjes liggen en hield 92 punten over en kreeg veel complimenten over zijn werk.
Henk deed examen op dit kampioenschap en hoopte ook op een mooie ZG. Dat het nog beter werd zou later blijken. Keurmeester Ben Ekhart vond dit een voorbeeld hoe een hond voorgebracht moet worden en dat leverde Henk een uitmuntend op met 97 punten.
Paul had in afdeling C wat moeite met het zware lossen en een dubbel commando brachten Paul niet meer dan 87 punten op. In totaal toch een hele mooie zeer goed met 270 punten.
Bij Henk was bij het intrainen het revieren het grootste probleem maar dat ging allemaal goed. Goed lossen en een paar lichte nastootjes brachten Henk en Windsor 94 punten op. Totaal 286 punten, zoals later bleek voldoende voor de eerste plaats. Proficiat. 
 
Herfstwandeling 17 november 2013
Zondagmorgen 17 november was het verzamelen onder aan de Lemelerberg voor onze jaarlijkse herfst wandeling.
Onder aanvoering van Carel gingen we met 22 mensen en 11 honden onderweg voor een zware, ja voor sommigen !!,een barre tocht.
Het weer was ons gunstig gezind nl .mooi rustig herfstweer, het was dan ook genieten van het natuurschoon met al zijn herfstkleuren.
Carel had een tocht uitgestippeld met diepe dalen en hoge bergen, we moesten op een gegeven moment zelfs van onze route afwijken om dat er een hele kudde schapen het ons belette om het pad verder te bewandelen. Gelukkig had Ronald zijn ietwat scherpe Basco vast gebonden aan een boom, zodat deze geen kans had om in één van deze schapen zijn vlijmscherpe tanden te zetten.
Na een tocht van ca. 7 km , zonder koffie < rook > pauze kwamen we weer aan bij onze beginpositie, dit was tevens ons eindpunt.
Nadat we allemaal weer bepakt in de auto zaten zijn we afgezakt naar ons clubhuis waar ons een heerlijk stamppotbuffet stond te wachten, uiteraard met de nodige worsten en speklapjes, deze waren weer op een super manier bereid door Dinie. Na de stevige maaltijd was er nog tijd over voor een heerlijk biertje of een andere versnapering;  ik zou zeggen volgend jaar zeker weer voor herhaling vatbaar.
 
Paul van Essen behaalt 4e plaats op ABC wedstrijd IJsselmuiden - 9 november 2013
 
Jos Timmer behaalt 1e plaats op ABC wedstrijd Assen (Bartje Bokaal) - 18 mei 2013
 
Raalte 1e plaats Nederlandse Kringgroep Kampioenschappen 30 en 31 maart 2013
Klik hier om verslag uit VDH blad mei 2013 te lezen
Klik hier om verslag uit blad Hondensport 2-2013 te lezen
     
22 september 2012: Raalte wint Vechtbokaal 
 
23-6-2012: Paul van Essen behaalt derde plaats op ABC wedstrijd in Ommen (90 - 94 - 90)
 
Wesley Pronk geslaagd voor kringgroeppakwerker
Zaterdag 11 februari 2012 is Wesley Pronk geslaagd voor pakwerker met een 10 voor de theorie en een ZG voor de praktijk.
Gefeliciteerd - super gedaan !
Foto's zijn te bekijken op de fotopagina. Kijk hieronder naar twee filmpjes:
   
   
 
14 januari 2012: Clenny Kogelman geslaagd voor wedstrijdpakwerker
 
Oud voorzitter Harrie Schuurman overleden
Heden, 30 december 2011, ontvingen wij het bericht dat onze oud voorzitter en erelid Harrie Schuurman op 65 jarige leeftijd is overleden.
We kennen Harrie als een fanatiek hondenafrichter en verenigingsmens in hart en nieren.
Hij is al lid sinds het prille bestaan van onze vereniging.  In de jaren 80 tot eind 1988 was hij voorzitter van onze Kringgroep Raalte e.o. Deze functie heeft hij met veel verve bekleed. Helaas heeft hij door de gevolgen van een ernstig ongeluk de moeilijke beslissing moeten nemen om zijn voorzitterschap neer te leggen.
Het africhten van zijn hond Cardo bleef hij zo lang mogelijk op zijn eigenwijze doen. Zijn gezondheid liet hem echter steeds meer in de steek, zodat hij genoodzaakt was ook hiermee te stoppen. Dat weerhield hem echter niet om regelmatig zijn hondenclub  in “de bos” te bezoeken.
Opnieuw sloeg het noodlot toe. Na een kort ziekbed is Harrie toch onverwachts overleden.

Wij wensen Ans en de kinderen veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Bestuur en leden van Kringgroep Raalte e.o.
 
Jo Tibben 40 jaar lid VDH
In november 2011 was Jo Tibben maar liefst 40 jaar lid van de VDH. Voordat hij, met een paar andere Duitse Herder liefhebbers, Kringgroep Raalte oprichtte was hij eerst nog lid van Kringgroep Salland. Van de VDH ontving Jo een bos bloemen.
 
ABC wedstrijd IJsselmuiden 5 november 2011
Zeer goede resultaten op ABC IJsselmuiden.
Paul van Essen deed mee aan deze ABC wedstrijd. Het aantal deelnemers viel tegen maar de resultaten zeker niet. Paul behaalde 96 punten voor het speuren. Dat was een heel goed begin. Als je dan 93 punten in afdeling B kunt behalen, en dan ook nog een onvoldoende hebt voor het vooruitsturen, heb je het goed gedaan.
Het pakwerk ging heel goed voor ons gevoel. De hond was goed in de hand, revierde vlot en blafte goed aan. Volgens ons, en dat waren niet alleen leden van Kringgroep Raalte, was het eindresultaat zeer goed. Groot was dan ook onze verbazing dat Paul 88 punten kreeg voor de afdeling C. De hond moest harder bijten volgens de keurmeester. Dat heeft Paul zeker drie keer drie punten gekost. Bij een andere keurmeester had Paul misschien wel ruim in de 90 punten gedraaid.
Dus Paul: supergoed gedaan en op naar het NK !
 
9 januari 2011: Clen Kogelman geslaagd voor wedstrijdpakwerker
 
Speurdag 15 januari 2011 bij Kringgroep Raalte e.o.
Deze dag stond in het teken van de ervaren honden. Om ruim 9.00 uur werd iedereen welkom geheten door Andy van Dijk. Er werd uitleg gegeven hoe we de dag gingen indelen en waar op gelet ging worden.Iedereen kon zijn/haar spoor zo laten leggen als ze zelf wilden zodat ook een beetje naar voren kwam hoe men trainde en waarom er misschien iets mis ging of beter kon. Veel voorkomende foutjes waren: geen goede aanzet, niet correct verwijzen, versnellen na de hoeken, hoog komen tegen de wind in, geen goede controle van de geleiders over lijn tijdens het speuren. De sporen waren met twintig minuten tussentijd gelegd zodat er ruim tijd was voor uitleg en discussies en positief advies hoe iets opgelost kon worden. Om 16.00 uur werd de dag afgesloten in de kantine van Kringgroep Raalte. Andy van Dijk en Tinus Sellis werden bedankt voor de twee leerzame dagen. Alles ging geheel kosteloos wat hun betrof. Na een aantal bedankjes en een presentje voor Andy en Tinus kon men nog geruime tijd napraten. Voor iedereen die er niet was, was het een gemiste kans om veel te leren. Kijk voor foto's op de fotopagina op onze website.  
 
Speurdag voor jonge honden op 11 december 2010 bij Kringgroep Raalte e.o.
Er waren 11 december 2010 13 waaghalzen zoals Andy ze noemde. Het waren in ieder geval wel mensen die het aandurfden om met hun problemen voor de dag te komen en van elkaar te leren. Na ontvangst met een kop koffie werden de deelnemers en de twee instructeurs, Tinus Selles en Andy van Dijk, welkom geheten. Er werden wat huisregels verteld. En daarna werd door Andy uitleg gegeven hoe de dag zou worden ingedeeld.'s Morgens werd er gespeurd zoals ze normaal zouden doen. Er werd dan per geleider tips gegeven hoe het misschien ook zou kunnen. Om 11 uur heeft Tinus wat uitgelegd over de rode draad door het speuren heen en daarna was een kort vragen uurtje. Na de pauze werden de tips uitgevoerd. In de groep waar ik (Jos Timmer) bij was, was er een groot verschil in positief opzicht. Zo was er een hond die, volgens de geleider, niet wilde eten op het spoor. Hoe is de hond dan zo groot geworden volgde de vraag van Tinus. Bij het tweede spoor werd er zichtbaar voor de hond een paar brokjes neer gelegd bij de aanzet, de hond volgde zelf de rest van het spoor waar bij iedere stap een brokje lag. Een groot verschil met 's morgens, toen werd de geleider over het spoor gesleept en nu nam de hond bijna elke stap van het spoor op. Zo waren er die dag vele tips die duidelijkheid bij de geleiders brachten. Om drie uur werd de speurdag afgesloten. Gezien de vele positieve reacties, is de dag zeker voor herhaling vatbaar. Tinus en Andy bedankt voor deze wijze les.
 
Vechtbokaal 19 juni 2010
Net geen drie keer op rij. Het was bijna gelukt om de wisselbokaal weer te winnen. Onze deelnemers hebben met hun jonge honden heel goed gepresteerd. Maar we kwamen 5 punten te kort om te winnen. In afdeling B hebben we het laten liggen. Paul z'n hond was te veel afgeleid door de hard en dreigend blaffende hond van Gerrit Kolk om zijn eigen niveau te halen. Bij Auke ging het vlak aport mis. Lero liet het blok vallen wat we niet verwacht hadden. Maar wat dacht je dan van afdeling C. Paul met Derrick 97 punten, Auke met Lero 94 punten. Voor de grap zeiden we dat Patrick en Ronald alle twee minimaal 93 punten moesten draaien. Patrick deed dit precies. En dan moest Ronald het nog waar zien te maken. En dat deed hij: hij haalde met Basco maar liefst 98 punten. Super! Wesley en Clenny hebben het ook goed gedaan: 51 en 53 punten. Helaas waren er niet veel deelnemers voor het VZH, ze werden dus 1e en 2e.
Patrick en Ronald werden als koppel 1e met 191 punten. In totaal hadden we zelfs 1 punt meer dan vorig jaar: 372 punten, maar nu werden we tweede. 
 
Paul van Essen is met Derrik op 27 maart 2010 in Zwolle geslaagd voor IPO I.
Punten: 93 - 85 - 86 - totaal 264.
 
Jos Timmer behaalt diploma's spoorlegger en spooruitzetter.
Jos Timmer is op zaterdag 20 februari 2010 geslaagd voor spoorlegger en spooruitzetter.
Na een aantal maanden cursus, studeren, tekenen en sporen uitlopen is het Jos gelukt beide diploma's te behalen. Dan ging nog niet zomaar. Van de 15 die er begonnen deden er maar 6 examen. Alle zes deden ze examen voor spoorlegger Ún spoortuitzetter. Vier deelnemers behaalden het diploma spoorlegger en drie zijn er geslaagd voor spooruitzetter. Er waren er maar twee die beide diploma's behaalden. Geslaagd zijn: Andy v.Dijk, Theorie legger, Theorie zetter, geslaagd voor licentie spoorlegger en spooruitzetter. Jos Timmer, Theorie legger, Theorie zetter, geslaagd voor licentie spoorlegger en spooruitzetter. Arjan van de Scheer, Theorie legger, Theorie zetter, geslaagd voor licentie spooruitzetter. Petra Jagt, Theorie legger, Theorie zetter, geslaagd voor licentie spoorlegger. Jan Westebring, Theorie legger, geslaagd voor licentie spoorlegger. Elma Molthoff-Nieboer, Theorie legger.